Det er snart weekend og Cookies vejr. De her sundere Cookies med chokolade, er super lækre. En god snack når det gerne må være lidt sødt og ekstra hyggeligt. Chokoladen jeg har brugt er mørk, for at gøre dem så sunde som muligt, men er i mere til lys chokolade, så brug det.
Opskriften er på 4 store cookies, du kan sagtens fordoble portionen eller lave dem i halv størrelse
Til 4 store cookies skal du bruge:
- 2 dl fin hvalsede havregryn,
- 1 stor banan
- 25 g chokolade –
- 25 g mandl
Når du bruger bananer i bagværk som erstatning for mel, sukker og lignende, bør de kun være meget modne, hvis du er glad for smagen af banan. Jo mindre moden bananen er jo mindre smager det af banan. Personligt kan jeg ikke lide banansmag i bagværk, men syntes det er en genial erstatning for andre usunde ting. Så har du det lige som mig, så brug de mindst modne du kan finde. De søder fint og binder det hele godt sammen alligevel, men dit færdige produkt har ikke så meget smag af banan.
Sådan laver du dine sundere cookies med chokolade:
- Kom gryn og banan i en skål eller kande og brug en stavblender til at få det til at hænge helt sammen, så det får en dej konsistens
- Hak chokolade og mandler groft og vend i dejen
- Fordel dejen i 4 klumper og pres dem flade/form dem med en ske 0.5-1 cm i højden, kom på bagepapir og bageplade
- Bag dem midt i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) 15-20 min, til de har fået en passende farve, jo mørkere, jo mere sprød.
Er du i rigtig cookie humør kan du også prøve denne sunde cookie uden mel og sukker men til gengæld med lækker peanut, mm den er god. Ellers er der også de lækre desserter, som du bare må prøve, tjek dem ud her, her og her.
Halløj. Kan man erstatte banan med avokado?
Hej Karen
Det kan du godt, men bagetiden skal nok nedsættes en smule så 180 grader i ca 12 minutter
Kan man bruge noget andet i stedet for banan? 🙂
Du kan bruge, avokado i stedet 🙂