Kylling i Karry - lavet af børnene

Nem Opskrift på pitabrød

_028Her i formiddags bagte jeg 60 Pitabrød, det tager virkeligt ikke lang tid og de er rare at have i fryseren til nem aftensmad eller til en god overraskelse i madkassen. Nem opskrift på pitabrød får i her.

(Jeg har bagt to forskellige slags en med hvedemel og en med halv sigtet rugmel)

Til 12 stk skal du bruge følgende:

4,5 dl vand – 25 gram gær – 1 tsk. salt og ca. 700 gram hvedemel

Som alternativ kan du bruge dette: 4 dl vand, 1/2 dl kærnemælk – 25 gram gær – 1 tsk salt – 400 gram hvedemel – 300 gram halv sigtet rugmel

Du kan også sagtens bruge fuldkornshvede etc. så brug hvad du helst vil.

_017Sådan gør du:

Hæld vand i en skål og udrør gæren deri, kom saltet i og melet lidt af gangen, hold lidt mel tilbage så ikke dejen bliver for tør, den skal være lige en smule fugtig. Ælt dejen godt og lad det hæve i ca. 1 – 1,5 time. Tænd ovnen på 250 grader. (Varmluft). Form dejen til 12 boller og rul dem flade med en kagerulle ca. 1 cm i højden. Bag dem på plade med bagepapir i ca. 6-8 minutter. De er færdige når de er hævet godt op og har fået en smule farve i siderne.

Find ideer til fyld i pitabrød HER

Lav fx også små minipizzaer med disse pitabrød – find opskriften HER

 

 

   

10 kommentarer

  • Mette Ø

    Er de fryseegnet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvordan er de når man skal bruge den skiller de ad når man åbner dem

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Hej Mette

      Du skære dem igennem, dertil hvor du ønsker åbningen… Det er enkelt og de knækker ikke som købe pita ofte gør det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rannvá

    GENIALE!!!
    Det er virkelig bare verdens bedste pitabrød!! Har lavet dem her til aften, og jeg lover, at jeg aldrig igen køber færdiglavede!! De var så enkle at lave og samtidig så enormt velsmagende!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Dem vil jeg teste! Kan de også laves lidt mindre til madpakken, eller hæver de så ikke op i midten?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hejsa

      Du kan sagtens lave dem mindre 🙂 Ville nok bare skrue en smule ned for varmen, så skulle resultatet gerne blive det samme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Har lige testet en lidt mindre udgave. De er sååå fine! Glæder mig til at putte dem i madpakken!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hvor lyder det bare super 🙂 Rigtig dejlig weekend til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i Karry - lavet af børnene