Basis opskrift til pølsehorn med valgfri fyld i dejen

pølsehorn til sunde madpakkerPølsehorn kan laves på rigtig mange måder, med forskellige krydderier, frø, kerner, revne grøntsager og alt muligt andet, kun fantasien sætter egentlig grænser. Det kræver blot at man har en rigtig god basis opskrift til dejen, så kan man “finde på” nyt fra gang til gang, at komme i brødet, med udgangspunkt i det man allerede har i skabene. Så i dag vil jeg dele min basis opskrift med jer.

Til ca. 15 pølsehorn skal du bruge:

  • 25 gram gær
  • 25 gram flydende margarine
  • 3,5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 500 g mel (brug fx halv rugmel og halv hvede)
  • 1 dl fast fyld (som frø, kerner) eller 1-2 dl blødt fyld (som spinat, revne gulerødder og lignende)
  • Æg / mælk til pensling
  • 15 pølser – jeg bruger enten partypølser og skærer i 2 eller de små kyllingpølser

pølsehorn
Fremgangsmåde:

Lun mælk og flydende margarine og rør gæren ud deri.

Tilsæt dit valgfrie fyld + alle de tørre ingredienser (gem altid lidt af melet) og rør og ælt dejen godt til den slipper skålen. Dejen må aldrig blive helt tør, en smule fugtig er godt.  Lad dejen hæve i skålen, tildækket i 20-25 minutter.

Tryk eller rul dejen flad…

Når dejen er rullet ud skærer du “pizza slices” og ruller pølserne i. Stil dem på bageplade med bagepapir og lad hæve 15-20 minutter. Pensel dem med æg / mælk og pynt evt. med lidt kerner eller lignende. Bag i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 10-12 minutter…

Pølsehornene kan fryses, så lav endelig dobbelt portion.

Du kan også prøve at lave dette lækre solsikkerugbrød, som laves uden surdej. Brødet er super lækkert til madpakkerne, bag fx 2 brød og gem et i fryseren til en travl uge.solsikke rugbrød

Del dette

2 kommentarer

  1. Det må prøves 😉 Bare et spørgsmål – hvilken forskel gør det om man bruger smør eller margarine?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.