Perfekte Koldhævede boller

koldhævede boller med havregrynKoldhævede boller er noget af det aller nemmeste bagværk at lave. Ingen maskiner er nødvendige og ingen klistrede fingre. En koldhævet dej behøver ikke tage mere end 5 minutter at røre sammen, fra du går i gang til du sætter den i køleskabet. Man kan stort set bruge alle slags mel og de bliver en succes hver eneste gang.

Denne omgang koldhævede, er havregrynsboller med en dejlig sprød kant, luftig og perfekt krumme. En perfekt morgen, brunch og gnavebolle.

1Dette skal du bruge til 10-12 styk:

5 dl koldt vand – 25 gram gær – 1 tsk salt – 2 dl havregryn – 5 dl grahamsmel – 2-2,5 dl hvedemel

Æg, mælk eller vand til pensling og evt. lidt gryn til toppen.

Fremgangsmåden:

Rør gæret ud i det kolde vand, tilsæt salt og havregryn. Rør det sammen og tilføj grahamsmel. Tilføj hvedemelet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet. Når dejen er sej, men stadig klistret har den ikke brug for mere mel. Når det er rørt godt sammen, sætter du dejen tildækket i køleskabet. Natten over, eller i minimum 4 timer.

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)

Put bagepapir på en plade og sæt bollerne med ske og pensel dem med æg, mælk, eller vand og drys evt. lidt havregryn eller hvedemel på toppen.

Bag dem i 12-15 minutter ved de 225 grader.hurtige og nemme koldhævede boller til brunch, morgenmad og madpakke

Del dette

Leave a comment

  1. Jeg har lavet dem et par gange nu og jeg elsker dem, jeg tilsætter dog gulerødder og solsikkekerner 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.