Pastasalat & farverige favorit madder

Perfekte Koldhævede boller

koldhævede boller med havregrynKoldhævede boller er noget af det aller nemmeste bagværk at lave. Ingen maskiner er nødvendige og ingen klistrede fingre. En koldhævet dej behøver ikke tage mere end 5 minutter at røre sammen, fra du går i gang til du sætter den i køleskabet. Man kan stort set bruge alle slags mel og de bliver en succes hver eneste gang.

Denne omgang koldhævede, er havregrynsboller med en dejlig sprød kant, luftig og perfekt krumme. En perfekt morgen, brunch og gnavebolle.

1Dette skal du bruge til 10-12 styk:

5 dl koldt vand – 25 gram gær – 1 tsk salt – 2 dl havregryn – 5 dl grahamsmel – 2-2,5 dl hvedemel

Æg, mælk eller vand til pensling og evt. lidt gryn til toppen.

Fremgangsmåden:

Rør gæret ud i det kolde vand, tilsæt salt og havregryn. Rør det sammen og tilføj grahamsmel. Tilføj hvedemelet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet. Når dejen er sej, men stadig klistret har den ikke brug for mere mel. Når det er rørt godt sammen, sætter du dejen tildækket i køleskabet. Natten over, eller i minimum 4 timer.

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)

Put bagepapir på en plade og sæt bollerne med ske og pensel dem med æg, mælk, eller vand og drys evt. lidt havregryn eller hvedemel på toppen.

Bag dem i 12-15 minutter ved de 225 grader.hurtige og nemme koldhævede boller til brunch, morgenmad og madpakke

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkom 31.07.2017 - køb den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

7 kommentarer

  • Avina

    Hej de boller ser så lækre ud. Er det muligt at se billeder af dem skåret ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Hansen

    De ser lækre ud. Hvordan er de efter nedfrysning?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hej Camilla

      Jeg har desværre ikke den store erfaring med at fryse koldhævet brød, men umiddelbart skulle det fungere fint

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maja

      De er ligeså gode som friskbagt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Jeg har lavet dem et par gange nu og jeg elsker dem, jeg tilsætter dog gulerødder og solsikkekerner 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      God ide med gulerødder og kerner, det må vi også prøve 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastasalat & farverige favorit madder