Sundere havregrynskugler til madpakken året rundt

Sunde ÆggeMuffins! med kylling & grønt…

grøntsags muffins til den nemme madpakkeÆggemuffins med kylling og bacon

Disse virkelig sunde æggemuffins med kylling og grøntsager, kan laves på mange måder, du kan bruge rester fra aftensmaden, fx skinke, kylling, oksekød, mørbrad. Alle slags grøntsager osv. Du kan altså nemt afveksle dem og blot bruge denne opskrift som en slags basic opskrift

Grøntsags muffins til den sunde madpakkeTil 6 store (som disse) eller 12 små skal du bruge følgende:

5 store æg, 1 dl mælk (kan udskiftes med endnu et æg), 2 tsk. salt, 1 squash, 2 store gulerødder, 2 håndfuld kylling kogt eller stegt og evt. lidt røget bacon til toppen.

Fremgangsmåde:

Skær grøntsager og kylling i små tern, eller riv det grønne hvis det er til mindre børn. Bland alle ingredienser sammen og hæld det i muffins forme, og til sidst røget bacon på toppen, ellers kan du stege det og blot pynte med når de er færdige.  Store grøntsags muffins skal have ca. 20-25 minutter i ovnen og små skal have ca. 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Husk at smør formen med olie fx kokosolie som denne (papirs forme er ikke gode til formålet da de ikke er til at få af) De kan sættes i fine forme til madpakken når de ER færdigbagt.

Jeg anbefaler at bruge  denne størrelse muffinform til de muffins der skal med i madpakkerne, de er i en størrelse der er nemme at håndterer.

Til aftensmaden er de gode sammen med engang salat og groft brød, eller server fx med dette sprøde flute, som er nemt at bage. det er også sådan jeg medbringer dem i egen madpakke. Til børnenes madpakke kommer de med sammen med rugbrød eller rugbrødschips som disse og grøntsags stave. 

Sunde muffins

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkom 31.07.2017 - køb den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

38 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere havregrynskugler til madpakken året rundt