Den bedste fødselsdagslagkage

Gulerodsboller med solsikkekerner

13735204_1093375270709189_779609383_n

De her gulerodsboller med solsikkekerner, er noget af det bedste jeg længe har bagt. Perfekt sprød kant og blød krumme. Nederst i indlægget kan du også finde lidt omkring hvad jeg har af basis i mit bageskab, så der altid er ingredienser hjemme til at lave et lækkert brød.

Til 20 stk. boller skal du bruge:

13781991_10153986910208800_1963905142209378824_n13716222_10153986909858800_5199686873012491270_n Fremgangsmåden:

  1. Lun mælk og vand, rør gær ud deri.
  2. Tilføj yoghurt, margarine og salt, rør sammen.
  3. Kom gulerødder og solsikkekerner i dejen, rør sammen.
  4. Tilføj fintsigtet ølandshvede lidt af gangen og rør god sammen
  5. Tilføj fuldkornshvede lidt af gangen til din dej har den rette konsistens. Dejen skal være klistret når den er færdig.
  6. Rør dejen 5 minutter ekstra, elpisker med dejkroge – eller på maskine.
  7. Lad dejen hæve 1,5-2 timer i skålen
  8. Forvarm ovnen til 225 grader
  9. Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og pensel med vand
  10. Bag i ovnen 10-14 minutter, alt efter størrelse på brødene.

 

CollageØlandshvedemel finsigtet / Fuldkornshvedemel / Ølandshvede med kim og skal /  KokosolieBagepulver / sesamfrøsolsikkekerner / kokosmelVaniljepulverHørfrøHasselnødderGræskarkernergojibær, chiafrø og aroniabær /Mandler

Ovenstående er alle de basis sager jeg har i mit bageskab, sørger altid for at have det hele hjemme, og selvfølgelig gær i køleskabet. Så er der altid mulighed for at bage et lækkert brød uanset om butikkerne er åbne eller lukkede :-).13735203_1093375257375857_69579554_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste fødselsdagslagkage