De her gulerodsboller med solsikkekerner, er noget af det bedste jeg længe har bagt. Perfekt sprød kant og blød krumme. Nederst i indlægget kan du også finde lidt omkring hvad jeg har af basis i mit bageskab, så der altid er ingredienser hjemme til at lave et lækkert brød.
Til 20 stk. boller skal du bruge:
- 30 g gær
- 150 g mælk
- 150 g vand
- 100 g yoghurt naturel
- 20 g flydende margarine eller 2 spsk smeltet kokosolie
- 1 tsk. salt
- 3 revne gulerødder
- 180 g solsikkekerner
- 250 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
Fremgangsmåden:
- Lun mælk og vand, rør gær ud deri.
- Tilføj yoghurt, margarine og salt, rør sammen.
- Kom gulerødder og solsikkekerner i dejen, rør sammen.
- Tilføj fintsigtet ølandshvede lidt af gangen og rør god sammen
- Tilføj fuldkornshvede lidt af gangen til din dej har den rette konsistens. Dejen skal være klistret når den er færdig.
- Rør dejen 5 minutter ekstra, elpisker med dejkroge – eller på maskine.
- Lad dejen hæve 1,5-2 timer i skålen
- Forvarm ovnen til 225 grader
- Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og pensel med vand
- Bag i ovnen 10-14 minutter, alt efter størrelse på brødene.