Nye (tomme) favoritter til madlavningen

Grovboller med rugmel & hytteost

_1De her boller er virkelig dejlige luftige. P.g.a. hytteosten er de rige på protein, hvilket gør at de mætter længere end almindeligt brød ville gøre det, og derfor egner de sig særdeles godt som morgenbrød, sandwich brød til madpakken med lidt salat, skinke, agurk og tomat eller anden favorit. Og selvfølgelig perfekte som gnaveboller også.


Til ca. 20 boller skal du bruge: 

50 g gær – 4 dl mælk (kan skiftes ud med vand) – 250 g hytteost  – 1 tsk groft salt – 2 dl solsikkekerner – 200 g rugmel – ca. 650 g hvedemel + æg til pensling

10399825_10153752570858800_8637841322048422257_nFremgangsmåden:

Rør gæren ud i koldt mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen rigtig godt sammen (gerne i 8-10 minutter) til en ensartet masse. Dejen skal være klistret. Lad dejen stå i skålen overdækket i 1,5-2 timer.

Slå lige hurtigt dejen sammen evt. med grydeske efter hævningen, form 20 boller med 2 skeer, og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i 30 minutter. Pensel med sammenpisket æg og bag i forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 15 minutter til de har fået en flot gylden farve. Du kan sagtens sætte begge plader i ovnen med det samme.

Lad dem køle lidt ned inden du skære dem. Kan fryses..

_02

 

 

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkommer 31.07 - forudbestil den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

12 kommentarer

  • Sofie

    Hele familien er fuldstændig vild med denne opskrift ! Den er simpelthen genial:-). De bliver så luftige og lækre og kan ovenikøbet sagtens fryses. Tak for en super opskrift👍😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Kan man smage hytteosten, er nemlig ikke vild med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Nej slet ikke, så det kan du roligt bruge i bagværk.. Alternativt kan du bare skifte det ud med fx skyr eller græsk yoghurt det giver samme gode konsistens 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    De lyder lækre:-) Tror du de ville kunne langtidshæve i køleskab med halvdelen af gæren?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Kan man bage den i alm ovn vores varmluft er gået i stykker ? Hvor mange grader og hvor lang tid ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Det kan du sagtens, bare samme grader og et par minutter længere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingeborg

    Kan man mon erstatte solsikke kerner med noget andet til de børn der IKKE spiser brød med synlige kerner?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      fx gulerødder eller blot helt undlad og så måske lige en lille smule ekstra mel:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Kan man – uden bollen ødelægges – putte andre/flere kerner i, som eks hørfrø/græskarkerner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Du kan sagtens komme flere kerner / frø i, så justerer du bare på mel tilsidst

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye (tomme) favoritter til madlavningen