Yoghurt med topping & grønt til eftermiddag

Pandekager med ost & skinke til madpakken

12565428_10153584503378800_5126934181443742758_n Min søde datter stod for aftensmaden i går da jeg først var meget sent hjemme fra forældremøde på skolen. Min ældste søn Andreas skal nemlig være med på et nyt projekt på deres skole hvor 20 elever uddannes til elevmæglere.

Meget spændende og nyt. Håber det kan være med til at rykke noget på de mange små konflikter, som alt for hurtigt eskalerer iblandt især indskolings børnene. De skal på et 3 dages kursus væk fra skolen, så der kan være fuld fokus på at lære de rette mægler værktøjer.

Min datter lavede madpandekager med fyld af ost og skinke og serverede en skål blandet salat til. Et nemt måltid når børnene selv skal i køkkenet og samtidigt smager det ganske fantastisk, også på madpakken dagen efter. Gode til fx mellemmåltid også.

Opskriften til ca. 8 pandekager 

100 g mel  -3 æg – 2½ dl mælk  – 2 spsk. olie – lidt salt

Pisk alt sammen indtil dejen er ensartet. Lad det hvile i køleskab 30 min-1 time, dejen sætter sig og bliver lidt tykkere, kom evt. lidt mere mælk i hvis du syntes.

Bag pandekagerne på den ene side og vend, kom en lille håndfuld skinke strimler og revet ost på og fold sammen når den er færdig bagt.

   

8 kommentarer

  • Signe

    Hej,
    Mon din datter vil afsløre en opskrift/fremgangsmåde til pandekagerne med ost og skinke?
    Det ser enkelt ud – men er altid frisk på en ny pandekageopskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Hej Signe

      godt du skrev det, for det forsvandt fra min klade da jeg udgav, det er tilføjet nu 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine

      Så skal man putte ost/skinke på mens den er på panden?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Hej Trine

      Jep, når den er færdig på den ene side, vender du den og kommer ost/skinke på imens den steger på den anden side… når den er færdig på den side også folder du den sammen imens den stadig er på panden, så osten smelter helt… derefter af panden og så skærer i 2 stykker

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

    Hejsa. Super nemme og lækre tak 🙂 kan de fryses??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Hej Stina

      Jeg har aldrig prøvet vil jeg sige 🙂 Så ved ikke rigtigt hvordan konsistensen er bagefter 🙂 Men prøv med en enkelt i første omgang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kan man mon undlade mel til fordel for andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hej Anja, så skal du evt. lave dem på kartofler… kogte kartofler lidt som når du laver pandekager på banan 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoghurt med topping & grønt til eftermiddag