For mange af os er frikadeller gode til hverdag og fest. Frikadeller bliver serveret, både til aftensmad på hverdage og til påske- og julefrokosterne i den lange række af danske frokost klassikere.
Når vi herhjemme har fået frikadeller til aftensmad, bliver der specifikt taget frikadeller fra til madpakkerne, allerede inden vi spiser aftensmad. Hvilken katastrofe ville det ikke være, hvis der ikke var nogen til madpakken?!?
Frikadeller på rugbrød er godt, men endnu bedre er en god frikadellesandwich, her med lynsyltet rødkål, som passende kan laves til aftensmaden dagen i forvejen.
Fremgangsmåde:
- Frikadeller, find en rigtig god opskrift lige her
- Lynsyltet rødkål, se opskrift nedenfor
- Godt brød
- Salat
- Mayo, kan udelades
- Syltede eller friske agurker, kan udelades
En frikadelle sandwich vil altid skabe lykke i madpakken og det kan være en god ide at sende godt med gnavegrønt og et stykke frugt med i madkassen.
Lynsyltet rødkål
Tilberedningstid ca 1 time, kan laves inden frikadellerne steges.
Fremgangsmåde:
- 400 g rødkål
- 1,5 dl hvid eddike
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl sukker
- 2 spsk balsamico glaze
- 10 sorte peberkorn
- 2 nelliker
- 1 laurbærblad
Snit rødkål så fint som muligt på mandolinjern. Hæld eddike og glaze sammen med krydderierne op i en gryde, kog lagen op og put rødkål i gryden og vend godt rundt indtil det er kogt op igen. Sluk for varmen, lad gryden stå ca 1 time.