Blomkålssalat som kartoffelsalat

Her erstattes kartofler med blomkål og er dermed en nyfortolkning af en klassisk kartoffelsalat, der passer perfekt til sommer og grillmad.

Denne portion passer ca. til 4-5 personer.

Fremgangsmåde:

  • 1 mellemstor blomkål
  • 250 ml skyr eller creme fraiche
  • 1-2 spsk. mayo, kan udelades
  • 1 håndfuld purløg, skyllet og fintklippet
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1-2 tsk. karry
  • Salt og peber

Vask og rens blomkålen, skær i firkanter á ca. 2×2 cm, det gør ikke noget, at der også er finere smulder. Kog blomkål i letsaltet vand til mørt, men stadig med bid i, tager ca. 5 minutter i kog. Lad blomkål dryppe af i en sigte og køle helt af.

Rør dressingen samme, smag til med karry, salt og peber. Juster evt. med et par dråber citronsaft.

Vend blomkålen og dressingen sammen, drys evt. med mere fintklippet purløg eller karry.

Denne dressing kan naturligvis også bruges med kartofler. Med blomkål bliver det dog en lidt lettere salat til grillmaden.

Helt ærligt, passer sennep og karry sammen? Ja, naturligvis. De to smager fortrinligt sammen, og når de to smage holdes i balance mod hinanden, så holder det 100 %.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.