Frikadeller med grøntsager
Her er en opskrift på frikadeller, der indeholder 400 g hakket svinekød og 300 g grøntsager. Grøntsagerne er blendede og fintrevne, så grøntsagsskeptikere opdager næppe, at de er der. Frikadellerne dufter som frikadeller, har konsistens som frikadeller og smager som frikadeller, dog med mere saft og kraft.
Giver ca, 24 mindre frikadeller.
Fremgangsmåde:
- 400 g svinefars
- 100 g fintrevet squash
- 100 g fintrevet knoldselleri
- 100 g porre (den hvide del)
- 1 æg
- 1,5 dl grøntsagsfond (evt. svinefond)
- 3 spsk. havregryn
- 1 lille tsk. salt
- ½ tsk. peber (måske lidt under)
- Smør eller olie til stegning
Skræl knoldselleri og rens grøntsagerne. Riv squash og knoldselleri på den fine side af rivejernet. Skær porre i fine ringe, og kom porreringene op i et bæger, der passer til en stavblender, tilsæt fond, og blend med en stavblender til en helt ensformig masse, porresmoothie, om man vil.
Bland alle ingredienserne sammen til en frikadellefars, og lad den hvile i 20-30 min. Rør rundt igen, juster evt med lidt mere fond eller havregryn. Farsen skal være relativ blød, men skal kunne hænge sammen.
Steg på en pande, og server til aftensmad, eller gem til madpakken.
Personlig erfaring med disse frikadeller er, at selv en grøntsagsskeptisk svigerfar ikke kan smage grøntsagerne, og det er vel den ultimative godkendelse af dem?
Hvad gør man med resten af squashen, knoldsellerien og porren?
Skær knoldsellerien i stave, vend med olie, salt, peber og evt. paprika. Bag i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader varmluft. Tjek, måske skal de have lidt mere tid.
Mens knoldsellerien er i ovnen, sauteres porreringe med tern af squash på en pande sammen med olie, salt, peber og oregano, til de er møre.
Server til frikadellerne.