Æggemuffins & Pastasalat. To opskrifter man aldrig går galt i byen med. Begge er de nemme at lave, sunde og mætter godt. Hvor pastasalaten udgør et helt måltid, er æggemuffins oplagte som tilbehør til en rugbrøds klapsammen med lidt smør.
Men når vi har fået kylling, er der altid lidt kød tilbage. Kødresterne bruger jeg altid til madpakke lækkerier. Det kan fx være en kyllingsalat, hvor kødet røres med lidt yoghurt naturel, smages til med citron, salt og peber. Eller små retter som pastasalat og æggemuffins.
Du kan også se ideen med lækre Fajitas med kylling til madpakken lige her.
Æggemuffins med kylling ca. 12 stk
- ca. 2 håndfuld kyllingkød
- 5-6 æg m/l
- 1 dl mælk
- 2-3 gulerødder
- 1/2 squash
- 1 knips salt
- Olie til muffinform
- Skær gulerod, squash og kylling i små stykker/tern
- Pisk æg, mælk og salt til en ensartet masse
- Tilføj gulerod, squash og kylling til æggemassen
- Smør muffinformene med olie
- Fordel massen i 12 muffinsforme (metalform)
- Bag i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter
Spis dem lune til aften, morgen og brunch eller kom i madkassen sammen med et skive rugbrød.
Pastasalat med kylling til 1 person:
- 1 lille håndfuld kogt/stegt kylling rester
- 1 tsk paprika
- 1 lille klat smør eller olie
- 1 stor håndfuld grønsalat
- 1 håndfuld kogte pastaskruer/penne
- 3-4 cherrytomater
- 2 spsk majs
- 1/4 agurk
- Smelt olie/smør på panden og kom paprika på varmen, tilføj kyllingresterne og vend det et par gange.
- Lad kyllingen køle ned
- Skær tomater, grøn salat og agurk i små tern.
- Bland alle ingredienser til pastasalaten
Lav en ekstra stor portion til aftensmaden, eller kom det i madkassen sammen med fx et stykke grovbrød.