Gulerodsbrud er en rigtig god bolle til madpakken. Enten med pålæg til fx 10 pausen eller som gnavebolle til eftermiddagen. Det er også en af mine børns favoritter til morgenmaden. Så en god bolle der kan bruges til det hele.
Til ca. 16 gulerodsbrud skal du bruge:
- 3,5 dl vand
- 50 g gær
- 1 knips salt
- 500 g hvedemel
- 50 g flydende margarine / smeltet smør
- 125 g revet gulerod
- 1.5 dl solsikkekerner
- 1 dl grofthakket nødder
- 1 æg
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i lunt vand
- Tilsæt salt og alt mel, rør dejen godt sammen
- Kom flydende margarine / smeltet smør i skålen og rør dejen godt sammen
- Ælt dejen på bordet og lad hæve tildækket af viskestykke i 30 min.
- Læg dejen på bordet og kom gulerod, kerner, nødder og æg ovenpå. Ælt det hele ind i dejen, så godt du kan
- Sæt boller på en bageplade beklædt med bagepapir. De kan enten formes med hænderne, eller bare sættes med et par skeer.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, alt efter størrelsen på dine boller.
God bagelyst 🙂