Kyllingfars har jeg haft lidt af et had-kærligheds forhold til igennem årene. Bruger man kyllingfarsen og laver helt almindelige frikadeller, som hvis det var hakket flæsk/kalv så bliver man slemt skuffet, for de smager jo virkelig ikke af meget. Kyllingfars skal der kræses lidt for, før det giver mening for (mine) smagsløgene at spise den…Disse kyllingfrikadeller er fantastiske, fyldt med lækre sager og smager super godt.
Til ca. 20 kyllingfrikadeller skal du bruge:
- 450 g hakket kylling
- 150 g fint revet gulerod
- 1 fint hakket stort løg
- 2 presset fed hvidløg
- 2 dl havregryn
- 2 dl mælk – det er også ok at bruge vand i stedet
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 1 knips peber
- Smør eller flydende margarine til at stege i.
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser i en skål og bland sammen. Rør indtil farsen hænger godt sammen, brug fx el-mikser med dejkroge.
- Har du tid så lad den gerne stå i køleskabet en times tid, så farsen rigtig kan sætte sig. Har du ikke den ekstra time går det også.
- Kom smør på din pande, og steg frikadellerne ved middeltemperatur 4-5 minutter på hver side. Vær opmærksom på at stegetid afhænger rigtig meget af både komfur og hvilken pande du bruger, så vurder selv den endelige stegetid.
Server frikadellerne med en god pastasalat med masser af grønt i, eller fx lækre bagte rodfrugter.
I madpakken kan de bruges som pålæg på rugbrødet, som fyld i pitabrød eller sandwich, eller bare som en lækker snack.