De her skønne boller bagte jeg i aftes, de blev simpelthen så gode at jeg vil dele opskriften med jer.
Til ca. 8 stk skal du bruge:
2 dl lun vand
25 g gær
1/2 tsk salt
4-5 dl mel
1 æg
1/2 dl hasselnødder, grofthakket
1/2 dl pekannødder, grofthakket
1/2-1 dl havregryn
Du kan sagtens bruge andre nødder, mandler eller andet du lige har ved hånden)
Fremgangsmåde:
Rør gæret ud i det lune vand, tilsæt salt. Rør sammen og tilføj lidt mel af gangen til du har en sammenhængende dej.
Lad dejen hæve i 20 minutter, fold dejen ud (bare i skålen) kom ægget i midten og tilføj dine nødder samt havregryn, rør sammen i skålen og ælt let. Dejen skal være så klistret at den kan sættes med skeer. Lad dejen hæve 20 minutter igen. Varm ovnen op til 200 grader (ikke varmluft), sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, form dem med ske. Giv dem ca. 10 minutter i ovnen.
De bliver super luftige og er lige til at spise, men også lækre dagen derpå. Opbevar dem i frysepose.