Chiagrød – godt til morgenmaden, snackmåltid og små desserter
Med få dage til skolestarten er jeg igang med at planlægge nye morgenmadsretter. Det er nemlig sådan at jeg sjældent servere det samme til børnene flere dage i træk. Ganske enkelt fordi jeg af erfaring ved, at der helst skal være noget at glæde sig til, for at lokke dem ud af dynerne i ordentlig tid ;-).
Denne chiagrød kan sagtens bruges som en dessert også, da den smager ret meget hen af chokolademousse 😉
Sådan laver du grøden (til 1-2 personer)
- 2 dl kokosmælk
- 1 dl mælk
- 2,5 – 3 spsk chiafrø
- 2 tsk kakaopulver
- 1,5 dl havregryn
- Banananer, bær og kokosflager til topping (valgfrit)
Om aftenen blander du chiafrø sammen med kokosmælk og sætter det i køleskabet natten over.
Om morgnen hælder du chiagrøden op i en blender sammen med havregryn og kakaopulver, tilføjer lidt mælk af gangen til du har en godt cremet konsistens.
Den her grød mætter vildt, er sund og velsmagende.