Dabatella – sundt smørepålæg
Vegansk – Laktosefri – glutenfri
Dabatella er navnet på denne skønne cremet smørepålæg som er perfekt til de ny bagte lune morgenbrød, eller som pålæg på rugbrøds maden. Lidt a la nutella i konsistens deraf tella, i navnet. Opskriften er både vegansk – (gluten), laktosefri og uden nødder.
Dette skal du bruge :
- 50 g dadler uden sten
- 1/2 banan
- 4 spsk havregryn
- 1 spsk chiafrø (kan udelades)
Sådan gør du:
- Læg dadlerne i blød (mindst) 1 time – skal du bruge det til morgen mad, kan du stille dem i vand natten over i køleskabet.
- Hæld vandet fra dadlerne og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne
- Brug en stavblender og blend til massen er ensartet. Du kan holde lidt havregryn tilbage / tilføje mere alt efter hvilken konsistens du ønsker
Holder sig 2 dages tid på køl (derfor du kun laver en lille portion som denne)
Simpelt og lækkert 🙂
Lægger du ikke chia-frø i blød nogle timer før brug?
Hvis man nu bruger de dadler, som er mere bløde, skal de så også lægges i blød natten over?
Hej Marianne
Chia putter jeg bare direkte i,men man kunne godt lægge dem i lidt vand for at opnå en mere cremet konsistens, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang 🙂 Nej de helt bløde dadler kan du sagtens bare bruge med det samme 🙂