De her skønne skinkeboller er perfekte til madpakken, og både til formiddag og eftermiddags snack og “velkommen hjem mad” om eftermiddagen. Opskriften får du her.
Til ca. 20 boller skal du bruge:
- 4 dl håndvarmt vand
- 1 dl fromage frais (eller lignende produkt)
- 40 g gær
- 2 tsk groft salt
- 150 g skinke i små tynde strimler
- 100 g blancheret porre i små tynde strimler (skær dem ud inden blanchering) (Eller rå revne gulerødder)
- 100 g revet ost (fx chedar)
- 6 dl grahamsmel (eller evt. rugmel)
- 10 dl hvedemel
- Æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåden:
- Rør vand og fromage frais sammen og rør gæret ud heri
- Tilføj salt, skinke, porre og ost og rør sammen
- Tilføj rugmel og rør igen godt sammen
- Tilføj hvedemelet lidt af gange, til dejen har en god konsistens, hellere for lidt end for meget mel. Dejen skal være let klistret
- Ælt dejen et godt stykke tid 5-10 minutter på maskine / i hånden
- Lad dejen hæve tildækket i skålen 30 minutter
- Form 20 boller og sæt dem på bageplade med bagepapir
- Lad efterhæve ca. 30 minutter
- Pensel med æg eller mælk
- Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-14 minutter
Har med succes bagt dem som koldhævet med halv mængde gær, lidt mindre hvedemel og lidt længere bagetid.
Det lyder super godt 🙂
Kan man udelade osten? Eller skal der isåfald tilføjes mere væde?
osten er med til at give konsistensen af brødet, men du kan godt undlade det 🙂
Hvordan opbevarer du bedst de nybagte boller, hvis de skal være lækre dagen efter, til madpakke fx? Hilsen Gitte
Hej Gitte
I frysepose med dem imens de stadig er lune, lad posen stå åben til de afkølet helt og så i køleskabet med dem 🙂
Kh Kaja
Kan de fryses?
Det kan de sagtens 🙂