Smuldrekage med rabarber

rabarber_smuldrekage_opskriftNår jeg en sjældengang laver en kage der ikke er sund, så kan man være helt sikker på at hvis det er sommer, så er det denne kage der står på listen over favoritter. En sød smuldrekage med rabarber. Som min ældste søn siger, det er lige præcis sådan en ægte rabarberkage skal smage. Opskriften den får du her.

Kage til ca. 4 personer:

Bunden:

  • 300 gram rabarber
  • 1 dl flormelis

Toppen:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 lille håndfuld groft hakkede mandler
  • 80 g flydende margarine

Fremgangsmåden:

  1. Skær rabarber ud i mindre stykker og bland med flormelis. Kom det i bunden af en tærteform, eller lignende.
  2. Bland mel, havregryn, vanilje og hakkede mandler i en skål og kom margarinen i og mas det hele sammen med hænderne, vil det ikke hænge sammen så giv en smule mere margarine. Dejen skal være samlet men kunne smuldres.
  3. Fordel dejen over rabarberne ved at smuldre den rundt over det hele.
  4. Bag i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter til toppen er blevet godt gylden

Spises gerne lun, med lidt cremefraiche, yoghurt eller fx en kugle is – du kan fx servere denne sunde is til så er hvert fald noget af det sundt, for kagen er det jo ikke ;)..Men, men intet skader altså i de rette mængder <3

 

13344523_10153893423218800_1497379724349688228_n

Del dette

Leave a comment

  1. Lavede kagen her til aften, da jeg havde rabarber i fryseren – virkelig nemt og virkelig lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.