Idag skal vi have sød kage uden mel og sukker!
En sød kage uden sukker? Ja, det kan man og denne er en af de aller bedste jeg har smagt. Jeg laver den igen og igen. Både til vores egen weekend hygge, og også til gæsterne. De bliver altid meget overrasket når jeg fortæller den hverken indeholder mel eller sukker. Du får her opskriften på den lækre sundere kage.
Dette skal du bruge til 6 små eller 4 store x sød kage uden mel og sukker
Kagebund:
- 100 g tørret dadler
- 25 g mandler
- 25 g hasselnødder (eller andre nødder)
- 1-2 æg (1 helt stor eller 2 små)
Topping:
- 1/2 dl skyr
- 1/2 tsk vaniljepulver
- En god håndfuld friske bær
Sådan gør du:
- Kom dadler, mandel og nødder i en minihakker til det er helt smuldret
- Kom i en skål og rør godt sammen med æg
- Fordel dejen i muffinforme 4-6-8 stk alt efter hvor store du ønsker dem, de mætter rigtig meget, så små er fint.
- Bag i forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 min, til de ikke længere hænger fast på en gaffel
- Afkøl dine bunde
- Rør skyr sammen med vanilie
- Top kagerne med skyr og friske bær
Dejlig weekend til dig og dine <3