Sund rabarbertærte

_4Opskriften er gluten og sukkerfri.

Denne her sunde rabarbertærte bagte jeg her til morgen, fordi jeg ville dele opskriften med jer. Da den kom ud af ovnen fik jeg et par veninder på besøg, så jeg glemte alt om billeder af tærten. Men håber i alligevel, kan danne jer et indtryk ud fra det sidste stykke kage der er tilbage. Resten er nemlig spist 😉

Dette skal du bruge til tærten:

5-6 rabarber – 2-3 bananer – 1 dl A-38 – 2 tsk. vanilje pulver – 2.5 dl havregryn – 1 dl groft hakket mandler.

Skyr eller cremefraiche og lidt vaniljepulver til topping.

Fremgangsmåde:

Rens rabarber og skær dem ud i stykker af 1-2 cm – fordel dem i bunden af en tærteform.

Mos bananerne med en gaffel og bland godt sammen med A-38 og vaniljepulver. Tilføj havregryn og mandler og rør det hele sammen.

Fordel massen over rabarber og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, til toppen er gylden.

Server (gerne lun) med lidt cremefraiche eller skyr rørt op med lidt vaniljepulver.

Velbekomme 🙂

_3

Del dette

Leave a comment

  1. Den lyder utrolig lækker og ikke mindst nem 😄. Tror du man kan bruge yoghurt naturel istedet for A38?

    • Hej Birgitte, det kan du sagtens. Jeg skrev egentlig bare A-38 fordi det lige var det jeg havde i køleskabet idag.. jeg har både lavet den med lactose fri yoghurt, skyr, naturel, frugtyoghurt osv… bruger altid bare hvad jeg har af den slags 😀

  2. Jeg elsker at følge din bolig ☺️

    Hvis opskriften skal være glutenfri skal du huske det skal være med glutenfri havregryn ☺️

    • Hej Xanita,

      Ja det har du ret i, men det tænker jeg at dem der har behov for det, selv er klar over 🙂
      Og er glad for du kan lide at følge med <3
      Dejlig lørdag til dig

  3. Hej Xanita
    Øv den lød så godt, men…. Den var desværre for sur for vores smag. Syntes der manglede noget sukker. Næste gang vil vi prøve at lave den med noget chokolade og noget sødemidler til rabarberne.

    • Hej Helle

      Ja, det er jo smag og behag.. om man er til det syrlige, vi elsker det. Og syntes at det fungere fint med lidt vanilje i skyr som topping og lignende… Men man kan jo sagtens komme noget sødemiddel i – vi bruger det bare ikke 🙂

      Hilsen Kaja 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.