Nemt SolsikkeRugbrød uden surdej

_333Der er intet som nybagt rugbrød, så i dag skal i få opskriften på et af mine favorit rugbrød. Nemlig solsikke rugbrød. Det er uden surdej, det rækker min tålmodighed nemlig slet ikke til ;). Så nemt at lave og ingredienserne nogle der er nemme at komme til.

Til 1 stort rugbrød skal du bruge: 

  • 150 gram solsikkekerner
  • 1,5 dl kogende vand
  • 450 gram rugmel
  • 150 gram hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • 25 gram gær
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 tsk. sirup (eller honning)
  • lidt vand og solsikkekerner til toppen. Samt brødform på 1,5 liter.

12965892_112887102450680_20534213_nFremgangsmåde:

  1. Put solsikkekernerne i en skål og hæld det kogende vand over, lad det stå for at trække i 30 minutter.
  2. Hæld kærnemælken i skålen og opløs gæret deri.
  3. Tilsæt alle andre ingredienser på nær rugmel og rør godt sammen. (Anbefaler at bruge røremaskine / alternativt kan du bruge el-pisker med kroge)
  4. Tilsæt rugmel lidt af gangen, ælt dejen rigtig godt med hænderne eller på maskine i 10-12 minutter.
  5. Kom dejen i form beklædt med bagepapir (1,5 liters).
  6. Pensel med vand og stik en gaffel helt i bund, rundt i hele dejen.
  7. Pynt evt. med solsikkekerner på toppen.
  8. Lad dejen hæve tildækket i ca. 3 timer.
  9. Bages i forvarmet ovn ved 160 grader (varmluft) i ca. 60 minutter.

Tag brødet ud af formen og lad det køle let ned 15-20 minutter, på rist inden du kommer det i en pose. Lad posen stå åben et par timer inden du lukker den helt.

Brødet kan fryses, så lav endeligt dobbelt portion. En dobbelt portion er den mængde der max. kan være i Kitchen Aid og Bosch Mum 5 køkkenmaskiner._222

Del dette

8 kommentarer

  1. Hej – overvejer at bage dem i muffinsforme – men hvor lang tid skal de så mon have ??

    • Hej Camilla omkring 18-20 minutter vil jeg tro….
      Du kan ikke lave dem i papirsforme, for så vil de sidde fast i papiret, så det skal være metal (smurt) /silikone 🙂

  2. Det er bare super nemt og lækkert at bage sit eget brød med denne opskrift, så kan den jo varieres med forskellige frø, kerner, gryn osv. Jeg laver af 1 l. kærnemælk ad gangen, så bliver de skåret i halve og i fryseren. Så er der rugbrød til 14 dage 🙂

    • Ja det skulle kunne fungere fint… tænker 170 grader i 15 min ca… hold løbende øje, måske lidt længere tid

  3. stik en gaffel helt i bund, rundt i hele dejen

    Mit spørgsmål er hvorfor en gaffel helt i bund hvad er grunden til det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.