De her boller er virkelig dejlige luftige. P.g.a. hytteosten er de rige på protein, hvilket gør at de mætter længere end almindeligt brød ville gøre det, og derfor egner de sig særdeles godt som morgenbrød, sandwich brød til madpakken med lidt salat, skinke, agurk og tomat eller anden favorit. Og selvfølgelig perfekte som gnaveboller også.
Til ca. 20 boller skal du bruge:
50 g gær – 4 dl mælk (kan skiftes ud med vand) – 250 g hytteost – 1 tsk groft salt – 2 dl solsikkekerner – 200 g rugmel – ca. 650 g hvedemel + æg til pensling
Fremgangsmåden:
Rør gæren ud i koldt mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen rigtig godt sammen (gerne i 8-10 minutter) til en ensartet masse. Dejen skal være klistret. Lad dejen stå i skålen overdækket i 1,5-2 timer.
Slå lige hurtigt dejen sammen evt. med grydeske efter hævningen, form 20 boller med 2 skeer, og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i 30 minutter. Pensel med sammenpisket æg og bag i forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 15 minutter til de har fået en flot gylden farve. Du kan sagtens sætte begge plader i ovnen med det samme.
Lad dem køle lidt ned inden du skære dem. Kan fryses..
Hele familien er fuldstændig vild med denne opskrift ! Den er simpelthen genial:-). De bliver så luftige og lækre og kan ovenikøbet sagtens fryses. Tak for en super opskrift👍😀
Dejligt at høre 🙂
Kan man smage hytteosten, er nemlig ikke vild med det.
Nej slet ikke, så det kan du roligt bruge i bagværk.. Alternativt kan du bare skifte det ud med fx skyr eller græsk yoghurt det giver samme gode konsistens 🙂
De lyder lækre:-) Tror du de ville kunne langtidshæve i køleskab med halvdelen af gæren?
Det tænker jeg godt de kan 🙂
Kan man bage den i alm ovn vores varmluft er gået i stykker ? Hvor mange grader og hvor lang tid ?
Det kan du sagtens, bare samme grader og et par minutter længere 🙂
Kan man mon erstatte solsikke kerner med noget andet til de børn der IKKE spiser brød med synlige kerner?☺️
fx gulerødder eller blot helt undlad og så måske lige en lille smule ekstra mel:)
Kan man – uden bollen ødelægges – putte andre/flere kerner i, som eks hørfrø/græskarkerner?
Du kan sagtens komme flere kerner / frø i, så justerer du bare på mel tilsidst