Vi er fans af tortillas pandekager og det tager så kort tid at lave, at aftensmaden er færdig på 0.5 – eller hvert fald en halv times tid 😉
Til 4 store tortillas skal du bruge :
100 gram Hvedemel (eller spelt fx) – 1/2 dl. vand – 1 tsk. Tørgær – 1/2 tsk. Salt – Evt. Olie til stegning.
Fremgangsmåde:
Rør tørgær ud i vand, kom salt og mel i – rør sammen og ælt det godt og luftigt. Lad dejen stå i 15 minutters tid del den derefter op i 4 lige store dele. Rul dem helt flade med kagerulle. Når den første er rullet ud kommer du den på enten en tør meget varm pande, eller med lidt olie (det er smag og behag om man har lyst til at bruge fedtstof til disse). Den skal have et par minutter på hver side ved middelvarme. Imens den er på panden ruller du den næste ud o.s.v.
Fyld kan være alverdens…. idag snuppede vi dem til frokost med en rest kødsovs, friske tomater og lidt løg
Hvis man skal bruge dem til fx fødselsdag eller lignende og skal bruge mange kan man godt lave dem et par dage i forvejen og så lige lune dem i ovnen på dagen. De skal opbevares i lufttæt pose, gerne i køleskabet. De holder sig 3-4 dage…