Opskrift til ca. 32 stk.
Det skal du bruge: 50 g gær, 25 gram smør / flydende becel, 1/2 liter mælk, 8 dl hvedemel, 3 dl grahamsmel, 2 tsk salt, 1 dl pizza sovs, 2 dl revet ost. Æg til pensling.
Fremgangsmåde: Smelt smør i en gryde og tilsæt mælken så det lige bliver lunt. Smuldre gæret i en skål og hæld mælk/smør derved, rør gæren ud. Tilsæt salt. Bland mel i lidt af gangen. Ælt dejen rigtig godt. Lad hæve tildækket i 30-40 minutter.
Form bollerne og sæt dem på bageplade. Pensel med æg. Kom en tsk. pizza sovs på hver bolle og drys lidt revet ost over. Lad dem efterhæve 10-15 minutter.
Bages ved 200 grader i 10-15 minutter. Pizza bollerne kan fryses.
Hvis du ønsker en grovere bolle, kan du blot skifte mere hvedemel ud med grovere varianter. Husk blot at jo grovere mel, jo længere skal de hæve.