Syndige Søndags boller

_0001

Vi har en tradition herhjemme, med nybagte boller hver søndag morgen. Det er forskelligt hvilke jeg laver, men på det seneste har vi været forfalden til disse lidt syndige af slagsen. Opskriften får  i her :-).

Ingredienser til 10-12 stk 

25 gram gær – 40 gram smør – 3 dl mini mælk – 1 tsk salt –  2 tsk sukker – 500 gram hvedemel – 1 tsk kanelsukker – 1 æg til pensling

Fremgangsmåde :

Smelt smør og hæld mælken ved så det bliver lunt. Smuldre gæret i en skål og hæld den fingervarme mælk / smør over, rør gæret ud og blandt resten af ingredienserne i, ælt dejen rigtig godt. Lad dejen hæve 20-30 minutter. Form bollerne og sæt dem på bageplade. Pensel med sammenpisket æg, rids med kniv en gang tværs over og drys til sidst med kanel sukker over. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.

Så er der friskbagte lune boller til søndagshygge 🙂

 

Del dette

Leave a comment

    • Hej Lene

      De 10 minutters tid der går med at ridse, pensle dem og komme kanel på syntes jeg er fint, det fungere hvert fald for mig 🙂

    • Ja kan du godt, bare nøjes med 10 gram gær og lidt mindre mel, så dejen er mere klistret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.