For en måneds tid siden flyttede vi i et nyt hus, og da jeg stod midt i udpakningen af flyttekasser, overvejede jeg at smide vores vaffeljern ud, det fylder og det bliver i virkligheden kun brugt 1-2 gange om året i december. Men altså med min svaghed for køkkenmaskiner, så nænnede jeg det ikke og besluttede mig i stedet for at det skulle i brug noget oftere.
Jeg har forsøgt mig med grøntsags-vafler og det var altså en virklig positiv oplevelse, både børnene og jeg elsker dem. De er også gode i madpakken som en lille snack, dog er de altså ikke sprøde længere når de kommer i madpakken.
I får opskriften her til ca. 10 stk.
1 æg- 2,5 dl vand – 2,5 dl mælk – 2 tsk bagepulver – 100 gram smeltet smør (eller olie, men smør er altså bedst) – 3 dl mel – 1/2 tsk salt – 3 store revne gulerødder (eller tilsvarende mængde af andre grøntsager, broccoli skal lige koges op et par minutter etc.)
Bland alle ingredienser på nær grøntsagen godt sammen, gerne med håndmixer og lad det stå i køleskabet et kvarters tid og bland derpå guleroden i. Steg dem i vaffeljernet til de har fået godt med farve/sprødhed.
Husk at man ikke skal lægge vafler ovenpå hinanden så bliver de fugtige, læg dem derfor på en bageplade med bagepapir enkeltvis og lad dem stå i en lun ovn imens du laver resten.
Vi spiser dem med blandet salat fyld ovenpå, de kan også udgøre et “stykke brød” til forskellige retter. Man kan sagtens avancerer dem yderligere, jeg vil hvert fald prøve mig frem og mon ikke der kommer en grovere variant på bloggen snart også ;)…
Nyder at følge din side og brugeramhe af dine opskrifter.
Vi laver ofte vafler …. Næsten alt dej kan bruges. Lige nu er hittet herhjemme vafler med æg, butter beans, majsmel , mandelmel, husk og kogte søde kartofler .
MUMS
Mus og så er der ikke noget hyggeligere end vafler. Vi havde lidt persille, gulerødder, ærter, majs og endemame bønner på frost, de gjorde sig rigtig godt som Ninja turtles vafler
Er lige ved at lave vaflerne med gulerod og squash. Fint med lidt græntsager, men synes der er rigtig meget smør i!
Lavet disse idag. Brugte kun det halv smør, men puttede en håndfuld revet ost i istedet. Skiftede 1 dl hvedemel ud med 1 dl rugmel. De blev virkelig gode og rigtigt sprøde. Hele familien var vilde med dem😋