Sunde ÆggeMuffins! med kylling & grønt…

grøntsags muffins til den nemme madpakke

Æggemuffins med kylling og bacon

Disse virkelig sunde æggemuffins med kylling og grøntsager, kan laves på mange måder, du kan bruge rester fra aftensmaden, fx skinke, kylling, oksekød, mørbrad. Alle slags grøntsager osv. Du kan altså nemt afveksle dem og blot bruge denne opskrift som en slags basic opskrift

Grøntsags muffins til den sunde madpakkeTil 6 store (som disse) eller 12 små skal du bruge følgende:

5 store æg, 1 dl mælk (kan udskiftes med endnu et æg), 2 tsk. salt, 1 squash, 2 store gulerødder, 2 håndfuld kylling kogt eller stegt og evt. lidt røget bacon til toppen.

Fremgangsmåde:

Skær grøntsager og kylling i små tern, eller riv det grønne hvis det er til mindre børn. Bland alle ingredienser sammen og hæld det i muffins forme, og til sidst røget bacon på toppen, ellers kan du stege det og blot pynte med når de er færdige.  Store grøntsags muffins skal have ca. 20-25 minutter i ovnen og små skal have ca. 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Sunde muffins

Del dette

39 kommentarer

  1. Måske et dumt spørgsmål, men gør jeg forkert, når jeg ikke kan få dem ud af formen? Giver jeg dem for meget eller for lidt?

    • Hejsa

      Det kan de, men de kan godt blive lidt “våde” i konsistensen derefter, så anbefaler lige at give dem 5 minutter i ovnen når de er næsten optøet 🙂

  2. Hejsa.
    Jeg har flere gange lavet grøntsags/æggemuffins med stor succes. Jeg har en hjemmeside, hvor jeg sælger alt til cupcakes. Jeg har bla en form, som kan bruges til din opskrift uden problemer. Så kan man lige pludselig lave 20-24 af fangen. Sig til, hvis du vil prøve dem!

  3. Hej
    Jeg ville lige høre hvor du køber bagespray eller om du har prøvet de forme Camilla snakker om? Vil nemlig gerne prøve at lave disse muffins.
    Mvh Tina

    • Hej Tina

      Jeg køber bagespray i super brugsen, har ikke prøvet Camillas forme endnu, men satser på at få prøvet dem af snarest)

    • Hej Camilla det kan de godt, bare put godt med skinketern i så bliver de rigtig gode, det gør jeg også indimellem 😉

    • Hejsa

      Det kan man godt, giv dem lige et par minutter i varm ovn når de er optøet, ellers kan de godt føltes lidt våde 🙂

    • Hej Ruby, nej slet ikke. men man kan godt give gulerødderne lige et lille opkog så de er lidt blødere hvis man er til det 🙂

  4. Kan man ikke erstatte squashen med noget andet? Fx spinat? Vi bryder os nemlig ikke om squash herhjemme 😊

    • Det kan de godt, men bliver bedst hvis man lige giver dem et par minutter i en varm ovn efter optøning 🙂

  5. Hvor er de skønne. Jeg brugte revede gulerødder, peberfrugt, forårsløg og revet ost. Lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.