Mine børn har altid været glade for frugt yoghurt og har alle dage sukket efter de farverige danone, jeg har også overgivet mig et par gange gennem tiden men de egner sig jo ikke just til den sunde madpakke.
Men smagen kan den genskabes og gøres bedre, og sundere – ja, meget nemt faktisk.
Jeg kører som regel med 4 forskellige varianter:
Kiwi, Appelsin, jordbær & banan.
Grundopskriften til Et lille bæger yoghurt :
2 store spise skefuld 0,2 % skyr, 2 mandler
Jordbær: Et stort jordbær samt en lille skive banan
Banan: 1/6 del banan,
Appelsin: 1 appelsin båd samt 2 små skiver banan
Kiwi: 1/4 kiwi samt 2 små skiver banan
Mandlerne skal lige hakkes fint og frugten skæres i små stykker og så blandes frugten og skyr sammen, tag en stavblender ned i yoghurten tænd & sluk med det samme den skal kun lige ned og nå at puste det sammen om man så kan sige.
Jeg putter det efterfølgende i rice dåser eller lignende med låg der passer i farven.
Man kan godt gøre det med en gaffel men så vil det ikke blive luftigt på samme måde. Mandlerne & bananen søder det.
I princippet kan man også lave større portioner men så får det ikke “danone” konsistensen fordi det bliver blendet for meget.
Når de er lavet, kan de så gemmes i køleskabet i en dag eller to?
Hej Nanna
Jeg plejer at lave dem om aftenen og til 2 dage af gangen, der holder de sig helt fint syntes jeg, jeg har ikke prøvet flere dage end de 2 så vidt jeg husker 🙂
Super! Tak for svaret..
Det er en fin side du har fået lavet her.. 😀
1000 mange tak Nanna, det er jeg rigtig glad for at hører 🙂
vil man kunne bruge frugt fra frost? tænker jordbær og blåbær?
Hej Dina… jeg har ikke prøvet lige disse med frossen frugt som jeg mindes det, men umiddelbart burde man kunne, men der er jo så lidt ekstra væske i frugten skal man huske 🙂
Man kan også blande saft med skyr, det smager næsten identisk med Danone