Bagte æg smager virkeligt godt og er et hit til madpakken fordi man undgår det der lidt “blævrede” hårdkogte æg, og smagen er bedre på alle måder, hvis i spørger mig. De her små “ægge tærter” lavede jeg til en brunch i weekenden og gæsterne var vilde med dem, så vil også lige dele opskriften med jer herinde.
Til 6 stk. (samme mængde som til én stor tærteform)
Til tærtebundene skal du bruge følgende:
100 gram hvedemel – 150 gram rugmel (jeg bruger den, der hedder halv sigtet rugmel fra amo) – 1 tsk salt – 50 gram raps olie – 75 gram yoghurt naturel (eller fromage fraiche fx) – ca. 3/4 dl vand + små tærte forme eller en muffins form som jeg har brugt med plads til 6 stk (se nedenfor)
Rør alle ingredienserne sammen, på nær vandet og tilsæt løbende lidt vand til dejen indtil den er glat og smidig. Ælt den godt og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter (kan også stå natten over). Del dejen i 6 stykker og rul dem lidt ud og læg det i formen og form dejen op af formernes kant. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. De forbagte tærte bunde kan fryses.
Nu til de bagte æg hvor du blot skal bruge følgende til hver tærte:
1 æg til hver tærte – 2 cocktail pølser – lidt hakket basilikum og lidt salt
Når du har taget tærtebundene ud af ovnen lader du dem lige køle let ned. Put derefter et helt æg i hver tærtebund, læg forsigtet et par cocktail pølser ned i siderne, drys lidt hakket basilikum og lidt salt over ægget. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Vil du fx serverer dem til brunch med mange mennesker, så bag alle tærtebundene, nogle dage i forvejen og tag dem op af fryseren om aftenen og så er det nemt lige at “slå” æggene i osv. næste morgen så de kan serveres lune. Men de smager altså lige så godt kolde i madpakken 😉
Kan disse fryses efter de er lavet færdige?
Hej Louise
Jeg har aldrig selv forsøgt det, umiddelbart vil jeg sige ja. Men jeg vil ikke garantere det 🙂
Hej 🙂 kan man lave tærtebunde på speltmel og rugmel. ?
det kan du sagtens 🙂