Minirugbrød er super gode til madkassen, dels kan de spises som de er, fyldes med lidt salat og pålæg eller agerer sandwichbrød. Masser af muligheder. Det er ikke et klassisk rugbrød, men med en let svampet konsistens som smager helt fantastisk.
Til ca. 8 minirugbrød skal du bruge følgende:
- 2,5 dl rugmel
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl solsikkekerner
- 1,5 dl græskarkerner
- 4.5 dl kærnemælk
- 10 g gær
- ca. 100 gram reven gulerod
- ca. 100 gram reven hvidkål eller ekstra gulerod
Fremgangsmåde:
- Rør gæret ud i kærnemælken
- Kom alle andre ingredienser i skålen og bland det rigtig godt sammen
- Dejen skal være klistret. Smør dine forme og put dejen i formene
- kom evt. lidt ekstra kerner ovenpå dejen.
- Lad hæve i 45 minutter
- Brødene skal i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
- Lad dem køle let af inden de spises.
Bag i små forme, eller sæt dem på en bageplade med 2 skeer.
FANTASTISK opskrift.
Dejligt det kan bruges 🙂
Hvilke forme har du brugt til disse minirugbrød? 🙂
Hej Anja
Jeg har sådan en i metal med 8 af denne størrelse 🙂
Vil du anbefale silikone eller et mere fast materiale? Kan du evt. anbefale et mærke? Jeg bager ikke så ofte, og det ender altid med at blive det samme 🙂
Hej Katja
Jeg bruger altid metalforme med “slip-let” effekten som fx tefal laver, men jeg køber nu altid bare de billige forme når de har dem i netto 😉 De virker super til formålet 🙂
Skøn opskrift!
Kan det fryses, så man har til en anden god gang 😊?
det skulle ikke være et provblem 🙂
Opskrift fulgt 100%. Resultat blev nogle brød som var meget bløde indeni (læs ubagte). Opskriften virker til at have for meget væde
Det er ikke fordi de er ubagte, det er grøntsagerne der giver det bløde 🙂