En klar aftens favorit hos mine børn er boller i karry, jeg er bare kørt lidt surt i de helt klassiske kødboller, derfor er jeg begyndt at lave retten med krydrede “kødboller” i stedet. I princippet kan de også bare koges som almindelige kødboller, men de får altså lidt ekstra kraft/smag på panden og samtidigt er de så også gode til at komme på grøntsags spyd og lignende i madpakken, så dobbelt op på fornøjelse…
Til ca. 25-30 små kødboller/bomber skal du bruge følgende:
400 gram hakket kalv og flæsk, 1 god håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 god håndfuld soltørret tomat, 1 dl havregryn, (6 spsk. mel, 1/2 dl mælk og 1 lille teske salt og lidt peber) mængden af ingredienserne i ( ) kan variere.
Fremgangsmåde:
Hak persille, hvidløg og soltørret tomat meget fint og bland det hele godt sammen. og form til små kødboller og steg dem på panden i olie eller margarine
I kan bruge opskriften som udgangspunkt og putte det i, i lige har ved hånden. Til madpakkerne kan de fx bruges på følgende måde:
Som en lille ekstra snack, på grøntsags spyd, som fyld i pitabrød, i større størrelse som pålæg, sammen med en sprød salat og groft brød, kun fantasien sætter grænser.
Se også min opskrift om Kyllingebomber som et alternativ til kalv og flæsk varianten
Mine børn elsker også boller i karry, men indimellem har jeg bare ikke tid og overskud til at stå og lave bollerne fra bunden. Jeg køber så en økologisk og god medister, som jeg bare presser ud i små klumper i kogevandet – med lidt bouillon i – og børnene elsker dem ligeså meget som mine hjemmelavede. Bare et lille fif til de travle dage… 🙂
Det fif benytter jeg mig også af fra tid til anden, det er så nemt og godt 😀