Frikadellesandwich med lynsyltet rødkål

For mange af os er frikadeller gode til hverdag og fest. Frikadeller bliver serveret, både til aftensmad på hverdage og til påske- og julefrokosterne i den lange række af danske frokost klassikere.

Når vi herhjemme har fået frikadeller til aftensmad, bliver der specifikt taget frikadeller fra til madpakkerne, allerede inden vi spiser aftensmad. Hvilken katastrofe ville det ikke være, hvis der ikke var nogen til madpakken?!?

Frikadeller på rugbrød er godt, men endnu bedre er en god frikadellesandwich, her med lynsyltet rødkål, som passende kan laves til aftensmaden dagen i forvejen.

Fremgangsmåde:

En frikadelle sandwich vil altid skabe lykke i madpakken og det kan være en god ide at sende godt med gnavegrønt og et stykke frugt med i madkassen.

Lynsyltet rødkål

Tilberedningstid ca 1 time, kan laves inden frikadellerne steges.

Fremgangsmåde:

  • 400 g rødkål
  • 1,5 dl hvid eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • 2 spsk balsamico glaze
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 nelliker
  • 1 laurbærblad

Snit rødkål så fint som muligt på mandolinjern. Hæld eddike og glaze sammen med krydderierne op i en gryde, kog lagen op og put rødkål i gryden og vend godt rundt indtil det er kogt op igen. Sluk for varmen, lad gryden stå ca 1 time.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.