Kartoffelsalat er en rigtig klassiker som jeg allerede som barn holdt meget af. Dengang fik man bare kun kartoffelsalat sammen med mini frikadeller eller en sjældengang med skinke til. Sidenhen har jeg lavet rigtig mange forskellige salater hvor hovedingrediensen er kartofler. En ny en af slagsen kom der til i aftes, hvor jeg lavede denne super lækre variant med friske asparges.
Min yngste søn (Mikkel på 9 år) og jeg er ofte alene hjemme til spisetid, da mine to teenagers tit har alle mulig andre planer på programmet. Så portionsmængden i får opskriften på her er altså kun til 2 personer. Men i kan sagtens øge mængderne så det passer til hvor mange personer i er derhjemme.
Kartoffelsalat til 2 personer:
- 400 g små kartofler
- 3-4 asparges
- 1 stort rødløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1/2 dl yoghurt naturel
- 1/2 tsk honning
- salt og peber
Fremgangsmåden:
- Rens og skær kartoflerne i tern og kom dem i vand med lidt salt, koges i 15-18 minutter
- Rør yoghurt med honning og smag til med salt og peber
- Skær asparges i små mundrette stykker og kom dem ned til kartoflerne når der er ca 5-8 minutter tilbage af kogetiden
- Skær Rødløg i skiver og kom ned til kartofler og asparges når der er ca. 3 minutter tilbage af kogetiden
- Hak basilikum fint
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad det stå i gryden kom basilikum ved og lad det stå til det er let afkølet
- Kom yoghurt blandingen op i gryden og vend det hele forsigtigt sammen
Så er retten klar, som i kan se tager det virkelig ikke lang tid at lave det, så det er oplagt til de travle dage. Kan også sagtens kommes i madkassen sammen med fx lidt frikadeller eller lignende.
Håber i alle får en dejlig og solrig søndag <3