Spinatboller med kun ca. 80 kalorier pr bolle
Jeg har i længere tid forsøgt mig med forskellige måder, at lave spinatboller på. Men ofte syntes jeg de blev for svampet og manglede noget sprødhed, som en rigtig bolle. Endelig lykkedes det, det handlede simpelthen “bare” om, at benytte en anden mel type end jeg gjorde de første mange gange. Bollerne her, har en tynd sprød skorpe og det helt perfekte bid.
Til ca. 25 spinatboller skal du bruge:
- 400 g frossen (men optøet) spinat
- 4 dl lunkent vand + lidt ekstra til at pensle bollerne med
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 500 g fint hvedemel, evt. durum
Sådan laver du spinatboller:
- Rør gæret ud i vandet
- Tilsæt salt + olie rør sammen
- Pres vandet let ud af spinaten (der må gerne være noget)
- Rør sammen
- Tilsæt mel lidt af gangen, gem lidt til at ælte ind i dejen
- Ælt dejen på et meldrysset bord
- Stil til hævning i en skål tildækket 45 minutter
- Dejen skal være klistret, men til at forme, brug evt. en ske til hjælp med formning.
- Form bollerne og stil dem på en bageplade med bagepapir
- Pensel med vand
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter
- Bag i forvarmet ovn 180 grader i 15-20 min (alt efter størrelse)
- Køl bollerne af på en bagerist
Hele portionen indeholder ca. 2000 kalorier – hvilket svarer til ca. 80 kalorier pr bolle ved 25 stk. Så de kan spises med rigtig god samvittighed til morgenmaden, som sandwich eller gnavebolle i madkassen eller som en skøn eftermiddagssnack med et stykke ost på.
Bollerne her mætter langt bedre end en helt almindelig hvedebolle, så lav dem hellere små end for store. De kan fryses, så du kan sagtens lave dobbelt portion.
Muuums! De er sat til hævning! Er dog lidt i tvivl om de skal bage ved 180 g. alm. ovn?? Glæder mig til boller hvor det er ok at tage 2 stykker!
Hej Ida
Håber dine boller blev gode, jeg brugte varmluft, de skal nok stå i midten og ved 200 grader hvis det ikke er varmluft 🙂
Og det er nemlig lige præcis perfekt, at man kan tage to boller i stedet for kun en 😀
Hej!
Hvilken fuldkorns mel vil I anbefale hertil?
Tak 😊
Hej Kristine… for at opnå det rette bid, når der er så meget spinat i , må melet ikke være for groft, så hænger det ikke så godt sammen og bollerne bliver meget tunge.. så jeg ville ikke tage noget grovere end speltmel eller fx manitoba mel kunne også være et godt alternativ 🙂
Disse boller er fantastiske. Ungerne elsker dem. Stor jubel når de finder vej med madkassen
Så dejligt at høre 🙂