Flyt hjemmefra mad, er mad på budget og nemt at lave. Denne ret kan laves for ca. 30.- kroner til 4 personer, skal den være luksus så er vi oppe på ca. 50 kr til 4 personer.
Priserne forudsætter at du har basis på plads i køkkenet, der gælder ting som mel, salt, peber, mælk og lignende.
Opskriften er til 4 personer – skal du kun bruge til 1 person, laver du alligevel alle kødboller og fordeler i 4 portioner og fryser de 3 ned, eller bruger dem til dine sunde salater og pålæg de kommende dage.
Dette skal du bruge:
500 g hakket kalv og flæsk (kan købes i netto til ca. 20 kr – ofte billigere ved nedsat pris, gule 0 madspilds mærker)
1 dåse hakkede tomater med hvidløg eller basilikum (3-4 kr)
250 g spagetti (5 kr)
1/2 dl mel
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1/4-1/2 dl mælk
olie/smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Kom kødet i en skål, tilføj mel, salt og peber. Rør sammen og tilføj mælk lidt af gangen til du har en sammenhængende blød fars.
2. Sæt vand over til din spagetti / kom spagetti i når vandet koger og følg anvisninger på pakken.
3. kom smør eller olie på din pande og form ca. 25 kødboller, kom dem løbende på panden og steg dem et par minutter på hver side.
4. Kom de hakkede tomater op i en gryde og rør godt i dem imens de kommer op at koge, tilføj en lille skvis mælk og smag til med salt og peber.
Server retten med spagetti i bunden, tomatsovs og til sidst kødbollerne. I luksus udgaven tilføjer du lidt revet ost eller parmesan på toppen og friske krydderurter.
Skal du kun lave en portion kan du bruge de hakkede tomater til en pizza eller kødsovs dagen efter.