Jeg er stor fan af farsbrød af flere årsager.
- Det er nemt at lave
- Man kan bruge alle slags grøntsager
- Man kan (hvis det behov er der) snyde ekstra grøntsager i resten af familien
- Man kan variere den med forskellige krydderier/smage fra gang til gang
- Resterne er særdeles velegnet som pålæg til madpakken
I aftes lavede jeg et farsbrød på 400 g hakket okse, 3 store fint revet gulerødder, 2 stk. fint hakket porrer, 1 lille hakket løg – salt – peber – 2 æg & et par spsk mel så det hang godt sammen. Da farsen var klar, kom det i ovnfastfad og toppet med tomat hakket i små stykker og drysset med lidt paprika. Jeg serverede ovnbagte kartofler og gnavegrønt til. Desværre fik jeg ikke taget et billede inden flokken af børn havde kastet sig over retten, helt uvidende om at der var både porre og løg i, som de ellers nødigt ser i nærheden af deres mad. Der var ekstra mange børn (teenagere) til spisning i aftes, så der var desværre heller ingen rester til madpakkerne, hvilket jeg ellers normalt altid sørger for, når jeg laver farsbrød. Det egner sig nemlig rigtig godt som pålæg til rugbrøddet.
Det ser lækkert og dejlig nemt ud. Hvor mange grader bager du ved og Ca hvor længe?
35-40 min ved 180 grader varmluft 🙂
Hvor længe skal det have i ovnen, og ved hvilken temperatur (varmluft eller alm?)?
Hejsa
Ja det glemte jeg da helt at f skrevet i opskriften… 35-40 min ved 180 grader varmluft 🙂
Hej 🙂
Hvor stort et fad bruger du? Og hvordan ligger du det i fadet? Synes slet ikke jeg kunne få plads til alt det grønne 😉
Hej Helle
Mener dette fad hedder 15×20 – jeg blander det hele sammen og presser farsen sammen i fadet, der er ofte lidt top på 🙂
Mange tak for svar! Det smagte bare super lækkert og børnene spiste helt vildt!
Så dejligt at høre <3