Påskeferie og burgers høre da sammen ikke?! 😉 Hvert fald får i her den opskrift på burgerboller vi vender tilbage til igen og igen.
Jeg bruger 3 forskellige størrelser på burgerboller små, mellem og store – på billedet ovenfor er det små og mellem…
Du skal bruge følgende til ca. 10 stk. små – 8 stk. mellem eller 6 stk. Store
20 gram gær – 1,5 dl vand – 1 tsk salt – 100 gram Durummel – 200 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæret ud i lunt vand, tilsæt durum mel og salt og hvedemelet lidt af gangen. Rør og ælt dejen til den slipper skålen, dejen skal være blød – hellere lidt for fugtig end lidt for tørt.
Lad det hæve i 45 min. tildækket – del dejen ud i det antal du ønsker og tryk dem flade – lad hæve til ca. dobbelt størrelse. Sæt dem på bagepapir og pensl med vand og drys med durum mel eller pensl med æg og drys med sesam frø…
Bag i forvarmet ovn på 220 grader (varmluft) i mellem 10-15 minutter alt efter størrelse