Vi har en tradition herhjemme, med nybagte boller hver søndag morgen. Det er forskelligt hvilke jeg laver, men på det seneste har vi været forfalden til disse lidt syndige af slagsen. Opskriften får i her :-).
Ingredienser til 10-12 stk
25 gram gær – 40 gram smør – 3 dl mini mælk – 1 tsk salt – 2 tsk sukker – 500 gram hvedemel – 1 tsk kanelsukker – 1 æg til pensling
Fremgangsmåde :
Smelt smør og hæld mælken ved så det bliver lunt. Smuldre gæret i en skål og hæld den fingervarme mælk / smør over, rør gæret ud og blandt resten af ingredienserne i, ælt dejen rigtig godt. Lad dejen hæve 20-30 minutter. Form bollerne og sæt dem på bageplade. Pensel med sammenpisket æg, rids med kniv en gang tværs over og drys til sidst med kanel sukker over. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.
Så er der friskbagte lune boller til søndagshygge 🙂
Hej. Skal bollerne ikke efterhæve?
Hej Lene
De 10 minutters tid der går med at ridse, pensle dem og komme kanel på syntes jeg er fint, det fungere hvert fald for mig 🙂
Skal de kun have et enkelt rids henover eller er det mere et kryds?
Hej Britt
Jeg giver dem bare et enkelt rids henover 🙂
Kanel og sukker skal både i dejen, og drysses ovenpå ik’..? 🙂
Hej Helene, nej jeg drysser kun kanelsukker ovenpå i dejen er det bare alm. sukker 🙂
Kan opskriften langtidshæve hen over natten?
Ja kan du godt, bare nøjes med 10 gram gær og lidt mindre mel, så dejen er mere klistret 🙂