Grønkål er en af de aller sundeste grøntsager, den er fyldt med gode vitaminer og antioxidanter, især rig på kalcium og jern. Men grønkål er for mange (inkl. mig) lidt en af de grøntsager vi elsker at hade, for den kan både være lidt bitter og alt for grov, hvert fald i sin rene form.
Der er rigtig mange anvendelses muligheder for en grønkål, lige for tiden er jeg ret forfalden til grønkål’s dip, det får i opskriften på her.
Det skal du bruge:
1,5 dl yoghurt naturel
1-2 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
1 dl solsikkekerner
200-250 gram hakket grønkål
Bland det hele sammen i en skål og blend det til en ensartet konsistens. Jeg bruger stavblender til denne slags, da det er langt nemmere end at tage den “store” maskine frem.
Server med masser af rå grøntsags stave eller fx hjemmelavede Squash chips. Den kan også bruges som dressing til salater og lignende ved at give den lidt ekstra yoghurt eller evt. et par spiseskefuld god olie.
Kom din grønkål’s dip i små bøtter sammen med grøntsags stave og tag med i madkassen, så er der sunde snacks så behovet opstår 🙂