Jeg har altså en svaghed for en god gammeldags æblekage, det minder mig om min søde mormor som lavede en himmelsk en af slagsen og altid serverede den når der var gæster i huset. Det var sådan en med masser af sukker og masser af flødeskum, og dem skal der altså også være plads til indimellem stadig. Men vi er også begyndt at lave en sundere udgave herhjemme, som vi er blevet ret vilde med.
Den er sådan set ganske simpel og er oplagt som dessert, eller som “kage til kaffen”.
Jeg anretter det som oftest i portioner, så er der heller ikke den store risiko for, at komme til at overspise for det er altså ret nemt med lækkerier ikke ?! 😉
Æblegrøden er klassisk men sødet med stevia, flødeskummen er skiftet ud med skyr rørt med lidt vanillepulver og makronerne er skiftet ud med masser af blandede, hakkede nødder.
Lyder lækkert 🙂 jeg plejer at koge pærer med, når jeg laver æblegrød 🙂 1-2 pærer pr 12-15 æbler, så behøver man hverken sukker eller sødestof 🙂