I aftes fik vi kødsovs og spaghetti en af børnenes favoritter uden tvivl, der var kun en lille bitte rest tilbage så i stedet for at lade det gå til spilde blev der lavet pizzasnegle med resterne. Nemt og en god snack til madpakken…
Til ca. 25 snegle skal du bruge følgende:
25 gram gær – 500 gram mel (jeg har brugt halvt grahamsmel og halvt hvedemel) – 1 tsk salt – 3 dl lunt vand og 4 spsk olie. Ca. 250 gram kødsovs + reven ost…(vi river selv fra en god cheddar ost)
Rør gæren ud i det lune vand og bland derefter salt og olie i og til melet løbende til din dej er let og smidig – husk at ælt den godt. Lad dejen hæve fx imens i laver aftensmaden og spiser…1-2 timer
Rul dejen ud til en stor 4-kant ca. 1/2 cm’s tykkelse og smør kød sovs ud derpå og put reven ost over. Rul sammen til en roulade og skær ud i passende stykker.. Sæt dem på bageplade med bagepapir og lade dem efterhæve i en halv time… De bages i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 12-14 minutter.
De er velegnet til madpakken og til at fryse ned og børnene kan nemt være med til at lave dem…