Der er så mange gode rodfrugter lige nu og de kan bruges i alverdens gryderetter og supper, som snacks, til sundere pomfritter, bagte rodfrugter og meget mere. Fx gnaveboller til madpakken. De fleste rodfrugter bliver nemlig rigtig søde når de er bagt i ovn og det betyder jo så at vi ikke behøver bruge kunstige sødemidler win-win…
Til ca. 15 store gnaveboller (eller brug dem til sandwich, almindelig bolle eller hvad i syntes)
2 store persillerødder, fint hakkede. – 3 dl vand – 25 gram gær – 150 gram grahams mel – 100 gram havregryn – 75 gram kerner (fx 3 korns blanding) – 175 gram hvedemel.
Opløs gæren i lunt vand, bland de hakkede persillerødder og kerner i og derefter mel og gryn (hold altid lidt hvedemel tilbage så ikke den bliver for tør). Rør og ælt det rigtig godt til dejen sidder godt sammen, men stadig er lidt fugtig. Lad hæve i skålen 40 minutter. Form til ca. 15 boller eller flere hvis du ønsker dem mindre. Pensel med vand og lad dem hæve på bagepladen ca. 30 min.
For at persilleroden skal få den rette bagte effekt skal bollerne bages ved 170 grader (varmluft) i ca. 15-18 minutter når bollen er blevet lidt gylden i kanterne er den færdig 🙂