Grøntsagstærte med skinke

grøntsagstærteDenne uge har jeg alt for travlt til de helt store kulinariske udfoldelser i køkkenet, så aftensmaden skal helst gå lidt tjept. I den kategori easy dinner, er tærte en af favoritterne. Der skal lige laves en bund ( kan laves dagen i forvejen), men ellers er der ikke noget der tager mange minutter at forberede. Denne tærte er med porre og skinke, men det kunne have været alle mulige andre grøntsager også. Så du kan bruge lige de grøntsager i er mest glade for, bare brug samme mængder/svarende til af andre grøntsager. Til en stor grøntsagstærte skal du bruge: Til bunden:
  • 100 gram hvedemel
  • 150 gram halvsigtet rugmel
  • 1 tsk salt
  • 50 gram raps olie
  • 75 gram yoghurt naturel (eller fromage fraiche fx)
  • ca. 3/4 dl vand
Til fyldet:
  • 7 store æg
  • 1 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 store porre (1 bundt)
  • 200 g kogt skinke (i tern)
  • Evt. 100 g bacon til toppen
grøntsagstærteFremgangsmåde:
  1. Først skal du lave dejen til bund... Bland alle ingredienser på nær vand sammen.
  2. Tilsæt vand løbende til dejen er glat og smidig
  3. Ælt dejen godt og sæt den tildækket i køleskabet en lille time (gerne natten over)
  4. Pisk æg, mælk og salt sammen til en ensartet masse
  5. Skær porre i tynde skiver
  6. Kom porre og skinke i æggemassen
  7. Rul tærtedejen ud med en kagerulle og kom i en tærteform smurt eller beklædt med bagepapir
  8. Kom fyld i formen og top evt. med bacon i tern eller små strimler
  9. Bages i forvarmet ovn (varmluft) 200 grader i 30-40 minutter
Håber den smager jer <3