Sprøde spinatbrød

spinatbrød Hold nu op hvor er de her spinatbrød gode! Det var lidt et forsøg jeg kastede mig ud i. Et forsøg på at lave et brød med minimalt mel i, uden dog helt at ville fjerne det. Men 4 spsk. mel er alt hvad der er i denne opskrift. Brødene er så lækre at de sagtens kan bruges som en snack alene, men de er tænkt som et sandwich brød, eller som tilbehør til fx salater i stedet for flute. Så et lækkert allround brød. Opskriften her er til 8 store brød, men du kan med fordel lave 16 små styk af dejen. Den mindre størrelse egner sig godt til børnenes madpakke til fx sandwich.

21905631_10155302879593800_860572009_n-1 Dette skal du bruge til 8 store Spinatbrød

  • 250 g frossen spinat
  • 200 g blomkål (eller broccoli)
  • 2 spsk græskarkerner (reklamelink)
  • 2 spsk hørfrø  (reklamelink)
  • 2 tsk oregano (eller timian)
  • 1 knips salt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 stort æg (eller 2 små)
  • 100 g revet mozarella (eller cheddar)

Fremgangsmåde:

  1. Tø spinaten op og pres så meget væske som muligt ud af det
  2. Hak blomkålen fin, fx i en mini hakker
  3. Kom spinat, blomkål, kerner, frø, oregano, salt og ost i en skål og bland godt sammen.
  4. Drys mel udover hele blandingen
  5. Tilføj 1 æg og rør blandingen rigtig godt sammen - Dejen skal være klistret og sammenhængende, er den ikke det skal du tilføje et ekstra æg
  6. Brug hænderne til at få dejen til en samlet klump, stil blandingen køligt i 5 minutter
  7. Fordel dejen i 8 lige store klumper
  8. Kom dem på bagepapir og bageplade (ca. 4 på hver plade kan der være)
  9. Gør klumperne flade evt. med hænderne til ca. 1/2 cm i højde
  10. Bag i ovnen ved 180-200 grader (forvarmet) varmluft 10 min. Vend dem og bag dem 10 min. mere
Mangler du flere opskrifter på brød, kan du fx lave dette lækre fuldkornsrugbrød og bruge resterne til disse sprøde chips God fornøjelse med opskriften :-)