Ovnbagte falafler - sunde og børnevenlige

ovnbagte_falaflerVi elsker falafler herhjemme, vi bruger dem som alternativ til kødboller, som fyld i pitabrød, i madpakke wraps og meget andet. De kan også komme i madkassen med lidt tip til. Falalfer kan godt være lidt en videnskab og med rigtig mange ingredienser, som man ikke lige har stående i skabet, denne opskrift er både nem og med lettilgængelige ingredienser, lavet med en særdeles børnevenlig smag. ingredienser_falafler Til ca 10-12 stk skal du bruge:
  • 1 dåse kikærter
  • 1 håndfuld persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2  løg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 3-5 spsk. mel - skal de være glutenfri kan du bruge glutenfri havregryn i stedet.
  • Olie til pensling, du kan bruge helt almindelig madolie eller med smag
falalfer_opskriftSådan gør du: 
  1. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en skål
  2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker
  3. Kom alle ingredienser (undtaget mel) op i skålen
  4. Brug en stavblender, tilføj lidt mel af gangen til konsistensen er passende
  5. Form små kugler af dejen
  6. Pensel dem med olie
  7. Sæt på bageplade med bagepapir
  8. Bag i ovnen ved 200 grader - ca. 15 minutter til de er helt sprøde
Skulle din dej blive for svær at forme, kan du tilføje et par spsk. vand. Falaflerne kan fryses, så du nemt kan tage det antal op du skal bruge, til fx en pitabrød til madpakken. Du kan også sagtens lave dem endnu mindre end jeg har gjort her, så er de nemmere for især børnene at styre i en pitabrød. Lav derfor gerne en dobbelt portion nu du er igang :-)