Luftige Boller med solsikke & spinat

13494822_10153933982833800_1944413930781733052_n Jo længere tid man arbejder med en dej, jo bedre bliver den og tilføjer man så samtidigt et par stivpisket æggehvider så er det altså drømmen af en brøddej. Jeg er vild med at eksperimentere med brød, der er jo så mange muligheder for ingredienser, at man aldrig får prøvet det hele. Jeg er personligt mest til brød der (også) indeholder hvedemel, det kan bare være en lille smule, det kan også være meget, ikke så afgørende, men hvedemel kan bare noget, som andre meltyper ikke kan til mine smagsløg.  Jeg laver lige så ofte brød uden hvede, men det er ikke af sundhedsmæssige årsager, det handler udelukkende om smag, konsistens og formål. Alle mine brødopskrifter her på bloggen, kan sagtens laves med andre meltyper end de som jeg nævner i opskrifterne, det man blot skal huske er, at jo grovere mel, jo mindre er der ofte brug for og jo længere skal dejen hæve. Her får du opskriften på 24 stk luftige solsikke/spinatboller. Dette skal du bruge:
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 100 g groft hakket frisk spinat (hak med kniv)
  • 200 g solsikkekerner
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 700 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns mel
  • 1 æg til pensling
13501794_10153933982818800_3266304684007404093_nSådan gør du:
  1. Hæld (lunt) mælk i en skål og rør gæret ud deri (vil du lade den hæve natten over, så lad mælken være kold eller brug vand)
  2. Tilføj salt, spinat og solsikkekerner, æggeblommer og rør sammen
  3. Tilføj alt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet, rør sammen
  4. Pisk æggehvider helt stive i en anden skål
  5. Vend æggehviderne i dejen
  6. Rør dejen sammen og tilføj lidt hvedemel af gange
  7. Rør dejen rigtig godt (det er en klistret dej og skal ikke æltes)
  8. Lad dejen hæve tildækket 1 time
  9. Sæt de 24 boller med skeer på 2 bageplader med bagepapir
  10. Pensel med æggeblomme
  11. Lad efterhæve 30 minutter
  12. Bag ved 225 grader i 12-15 minutter
Du kan også bruge dejen som en "koldhævet over night" i køleskabet så skal du blot nøjes med 15-20 g gær13533308_10153933982743800_6341389199695887987_n