Broccoliboller

_b2 De her brød skal i virkelig prøve, smager så fantastisk. Opskriften er nem og lige til at gå til. Dette skal du bruge til ca. 20 boller: 25 gram gær - 6 dl vand - 1 tsk salt - 2 spsk olie - 1 stort broccoli hoved - 11 dl mel (jeg brugte spelt) - sammenpisket æg eller vand til pensling. _b1Fremgangsmåden: Skær broccolien ud i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller brug en stavblender til at få det hakket helt fint. Rør gæret ud i lunt vand, tilføj salt, olie, alt broccoli og tilføj melet lidt af gangen. Rør den med dejkrog / i røremaskine. Dejen skal være ret klistret. Lad dejen stå 25 minutter. Sæt boller med ske på en plade, beklædt med bagepapir. Pensel med æg (eller bare vand). Bag i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter. Bollerne er lige når du tager dem ud af ovnen en smule fugtige indeni, syntes du det er for meget giver du et minut eller 2 mere. Men de må gerne være lidt fugtige. Du kender sikkert det med at få købt en broccoli, eller 2 fordi de var på tilbud - men får alligevel ikke lavet det planlagte mad. Dette er en god måde lige at få brugt grøntsagerne på i sidste øjeblik.  Til madpakken er de lækre med fx en smørreost og grønt, eller med salat, skinke og tomat. Masser af muligheder, så bare spring ud i det :-)10399817_10153752571303800_959490822743596876_n